Korektivne vaje za oči in hrbtenico

Spoštovani,

v teh dneh, ko vsi preživimo veliko več časa v sedečem položaju za računalniki, pred TV ekrani, tablicami, telefoni, …, je zelo pomembno, da ohranimo naše oči, ki so naše okno v svet, zdrave. Če želimo ohraniti naše oči zdrave, moramo poskrbeti, da bomo obočesne mišice ostale močne, kar pa bomo ohranili z ustreznimi vajami. Priporočamo vam, da jih izvajate dnevno. Vzelo vam bo 10-15 minut.

VIDEO Z VAJAMI ZA OČI:

Prav tako je izrednega pomena, da ohranimo zdravo tudi našo hrbtenico, ki je poleg možganov in srca najpomembnejši del našega telesa. Hrbtenica je naše deblo, ki nas ohranja pokonci. Drža telesa kaže tudi na moč naše osebnosti – s pokončno, ravno držo pokažemo sogovorniku, da smo odločni, srečni in zadovoljni s svojim telesom, s svojim življenjem in v njem uživamo. Zato poskrbimo, da bomo kljub sključeni drži ob delu, pisanju in učenju ohranili hrbtenico vitalno in močno.

Vaje izvajamo med samim delom za mizo, priporočljivo je narediti na vsakih 30 minut dela 5 minut raztezanja. Pomembno je tudi, da imamo prostor kar se da pogosto prezračen.

VIDEO Z VAJAMI ZA HRBTENICO MED DELOM ZA MIZO:

BODIMO ODGOVORNI DO SVOJEGA TELESA. BODIMO ODGOVORNI DO SEBE IN DRUGIH. OSTANIMO DOMA. OSTANIMO ZDRAVI.
(Skupno 27 obiskov, dnevno 1 obiskov)
 
 
 
 
 
 
Dostopnost