Dragi učenci, učitelji, starši in vsi ljubitelji kulture,

v letošnjem letu smo zaradi epidemije ubrali virtualno počastitev praznika kulture.
Pripravite se na to, da boste prisluhnili kulturni proslavi z naslovom:
»KAJ PA JE ZA NASLEDNJIM OVINKOM?«
Rdeča nit proslave je zadnje literarno delo pisatelja Feri Lainščka, dobitnika Prešernove nagrade v letu 2020, KURJI PASTIR, katerega odlomki so prepleteni z umetniškimi nastopi naših učencev. Prav tako pa so vstavljeni izseki pogovora s Prešernovim nagrajencem leta 2020, pisateljem Ferijem Lainščkom, ki se je na našo povabilo odzval sproščenemu pogovoru.

 

Navodila za gledanje posnetkov

Ker na šoli obeležujemo v petek, 5. februarja 2021, dve uri kulturnega dne, sta nastala dva posnetka.

Prvo šolsko uro poslušate in gledate prvi posnetek in po posnetku vzpostavite stik z nekom iz razreda ter si izmenjajte mnenja. Kaj vam je bilo najbolj všeč? Pogovarjate se o vtisih iz prvega dela proslave. Pa ne pozabite vstati ob slovenski himni!

1. del

Z željo, da je tudi vam pisatelj všeč, vas seveda vabimo k ogledu drugega dela. Namen ogleda v drugem delu pa je, da si zabeležite svoj odgovor na uvodno vprašanje: »Kaj pa je za naslednjim ovinkom?«

2.del

Hvala vsem, ki ste prispevali svoj trud v virtualno počastitev slovenskega kulturnega praznika. Bodite ponosni nase in na svoje sposobnosti, posebej pa še v tem jubilejnem letu, ko naša Slovenija praznuje 30 let samostojnosti in enotnosti. Slednja nam je v teh časih še kako pomembna.

PA VESEL PRAZNIK KULTURE VSEM SKUPAJ!

(Skupno 32 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost