Z veseljem vam sporočamo, da je učenka naše šole, Lara Legenič iz 7. r, osvojila nagrado na literarnem natečaju zdravstvenovzgojne aktivnosti “Goreče sporočilo”, ki je  potekal kar štiri mesece. Aktivnost se je začela ob dnevu brez cigarete 31. januarja  in se je zaključila  31. maja, na dan, ko se je obeležil svetovni dan brez tobaka. Med prejemnicami zahval so bile tudi učenke Maja Jerebic, Eva Kavaš, Taja Zver in Lana Smolko.

Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota z aktivnostjo Goreče sporočilo spodbuja posameznike, da kadilce, ki jih osebno poznajo, motivirajo k spremembi stališča do kajenja. Na natečaju so pod mentorstvom učitelja Nina Gumilarja sodelovali tudi učenci 7. razreda, ki so pisali “goreča sporočila” v okviru razredne ure in so jih namenili dotičnim osebam (svojim staršem, sorojencem, sorodnikom, sosedom, najstnikom, vrstnikom …). Njihove izdelke si lahko pogledate na povezavi: https://www.nijz.si/sl/gorece-sporocilo-aktivnost-na-podrocju-spodbujanja-nekajenja-med-mladimi.

Pod objavo je dostopna tudi PPT predstavitev vseh izdelkov učencev in dijakov in najboljših izdelkov  TOP 10, med katerimi je tudi nagrajeni izdelek naše Lare Legenič ter ostalih naših učenk Maje Jerebic, Lane Smolko, Eve Kavaš ter Taje Zver.

Ožji izbor izdelkov iz aktivnosti bo predstavljen tudi v  izložbenem oknu Galerije Murska Sobota od 29. maja do 4.  junija  2021.

Učenke so v četrtek, 3. junija 2021, iz rok predstavnic NIJZ OE Murska Sobota, ki so nas zaradi še vedno veljavnih ukrepov obiskale pred šolo, prejele kar nekaj praktičnih nagrad, za kar sta poskrbela NIJZ in Zavarovalnica Vzajemna, Lara pa je prejela še vstopnico za ogled Doživljajskega parka Vulkanija pri Gradu. Pri dogodku smo poleg učenk bili navzoči tudi ravnateljica OŠ Odranci ga. Ksenija Pahor, koordinatorica Zdrave šole učiteljica Mojca Cimerman in mentor natečaja učitelj Nino Gumilar.

Še enkrat iskrene čestitke nagrajenki in sodelujočim učenkam, predvsem pa ne pozabimo na zavedanje, kako škodljivo je lahko kajenje.

Fotografije si lahko pogledate v galeriji.

Besedilo: Nino Gumilar

Fotografije: Mojca Cimerman

(Skupno 46 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost