Z znanjem do boljšega zdravja

V okoliščinah, kot je pojav nove nalezljive bolezni, je zelo pomembno opolnomočiti prebivalce za samozaščitno ukrepanje, zagotoviti ustrezno podporo pri obvladovanju morebitnih strahov in dvomov in omogočiti dostop do kakovostnih, preverjenih in strokovno utemeljenih informacij.

Učenje umivanja rok

Med najpomembnejše ukrepe sodi pravilno in temeljito umivanje rok. Žal si le malokrat roke umijemo tako, kot je zares treba – če si jih ne umijemo pravilno in temeljito, pa ne zaleže. Gre za veščino, ki se je najbolje naučimo s prakso. Podrobna navodila, kako si je treba pravilno umivati roke, so objavljena TUKAJ. Poleg tega so na spletu objavljena tudi priporočila in pristopi, kako s pravilno higieno rok seznaniti otroke in mladostnike.

Dve gradivi sta iz priročnikov za VZ za otroke in mladostnike – strokovne vsebine in delavnice za otroke in vrtcu:

 https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/publikacijedatoteke/program_vz_vrtec_vsebine_2017.pdf – vsebina Osebna higiena na strani 9

 https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/program_vz_vrtec_delavnice_2018.pdf – na strani 8 je opisano v obliki pravljice za otroke Umijmo si roke.

(Skupno 36 obiskov, dnevno 1 obiskov)
 
 
 
 
 
 
Dostopnost