“Korona čas” je vplival na marsikatero šolsko dejavnost. Tako so učenke Hana Ferenčak in Lara Pintarič iz 9. r ter Zala Ferenčak iz 8. r svojo raziskovalno nalogo z naslovom “Odranski mojstri” zagovarjale kar preko videokonference, in sicer v petek, 22. 5. 2020. V nalogi so predstavile odranska kovača, “kašarja”, žganjekuharja, mlinarja, žagarja, mlatilničarja in tkalca.

Kljub začetni tremi, se je le-ta kmalu po pričetku zagovora popolnoma porazgubila in dekleta so svoj zagovor opravila izredno suvereno, odločno in samozavestno. Ves njihov trud je opazila tudi komisija in pohvalila tako nalogo kot tudi predstavitev ter jih razveselila z novico, da so na regijskem tekmovanju osvojile zlato priznanje in se uvrstile na državno tekmovanje, ki bo predvidoma v mesecu juliju.

Dekleta se ob tej priliki zahvaljujejo vsem občanom in občankam, ki so z nami delili svoje zgodbe iz preteklosti. Dejavnosti so opravljali ali njihovi bližnji sorodniki ali pa jih sami opravljajo še danes. Hvala za ves čas in izkazano gostoljubje naslednjim sogovornikom: g. Alojzu Čehu, g. Francu Casarju, g. Jožetu in go. Elizabeti Kavaš, go. Ani Borovič, go. Mariji Žugelj, go. Kristini Zver, g. Vladu Balažicu, g. Karlu Horvatu, g. Jožetu Horvatu, go. Gizeli Kociper.

Vsem še enkrat iskrena hvala!

Mladim raziskovalkam pa želim obilo uspeha na državnem tekmovanju.

.

(Skupno 96 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost