V ponedeljek, 18. 10. 2021, smo peto- in šestošolci končno dočakali dan, ko smo se odpravili v najprijetnejši del pouka. Šola v naravi nam namreč ponuja obilo prijetnih trenutkov, nepozabnih izkušenj in seveda novih znanj, ki jih v šolskih prostorih ne bi mogli prejeti.

V sončnem jutru smo veselih obrazov pomahali staršem in se v še lepšem dnevu pripeljali na Debeli rtič, kjer smo takoj zasedli naše sobe, se razpakirali in odpravili na kosilo. Po kosilu ni bilo časa za počitek, saj so nas že čakali lov na zaklad, preverjanje znanja plavanja in športne igre. Po večerji smo se sprehodili po celotnem zdravilišču, odšli na nočni sprehod brez lučk ob skoraj polni luni, izpolnili delovni list in odigrali nekaj družabnih iger.

V galeriji si boste lahko sproti ogledali nekaj naših utrinkov, ki jih bova učiteljici sproti naložili v galerijo.

…   …   …   …

Prišel je petek in srečno smo se vrnili domov – utrujeni, zaspani, a polni novega znanja in dogodivščin. Čeprav je plavanje primarna dejavnost, smo imeli urnik napolnjen do zadnje minute – ogled mediteranskega parka, lov na zaklad, izdelovanje latern in nočni pohod ob polni luni, plesni večer, barvanje kamenškov, izdelovanje papirnatih ladjic, nogomet, iskanje školjk in polžkov, izlet z ladnjico v Izolo ter najpomembnejše – zaključni večer z nastopom sosednji šoli in predstavitvijo sob.

Učiteljici sva na učence zelo ponosni – v petih dneh so se naučili kar nekaj o samostojnosti, odgovornosti in nenazadnje redoljubnosti.

Plavalna učitelja sta učence zelo pohvalila – so hitro učeči, poslušljivi in so neverjetno hitro in veliko napredovali. Vseh 25 učencev je prejelo tudi uradno naziv “plavalec”, kar pomeni, da če bo učenec ohranjal znanje in plavalno kondicijo vsaj nekajkrat letno, lahko plava sam tudi v globoki vodi brez spremstva. Naši plavalci – ponosni smo na vas!

Učiteljici se že veseliva prihodnje plavalne šole v naravi, učenci pa tudi – čeprav le-ta ne bo plavalna.

učiteljici Valerija in Nika

(Skupno 135 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost