Učenci predmetne stopnje so se v petek, 10. junija 2022, v okviru kulturnega dne, odpravili na zaključno ekskurzijo z naslovom Po poteh Josipa Jurčiča. Ta dan dejavnosti je bil planiran že v lanskem šolskem letu, a smo ga zaradi epidemije bili primoran prestaviti.

Prvi postanek je bil na Muljavi oz. v Krški jami, kjer si je ena skupina najprej ogledala bogato zapuščino Jurčičevega časa, v njegovi skoraj več kot 150 let stari hiši, druga skupina pa je šla do izvira reke Krke in v Krško jamo. Po zamenjavi skupin smo se v popoldanskem delu vsi skupaj odpravili še v največji samostan na Slovenskem, tj. v Stični. Tam smo si poleg ogromnega kompleksa, ogledali še muzej krščanstva, po skupinah pa so se učenci preizkusili še v kaligrafski pisavi. 

Verjamem, da je bil dan dejavnosti obogaten z veliko poučnimi vsebinami, saj je bilo “nekaj doživeti” tudi osnovni cilj tega kulturnega dne. Vse ostale stvari so pri takih dnevih prostranske. Koliko so učenci od tega odnesli, pa je bilo seveda v njihovi pristojnosti, tako kot je to pri pouku … Nekateri zelo pridni, pohvaljeni, drugi z mislimi drugje. Zagotovo pa dnevi dejavnosti niso namenjeni gledanju v telefone ali zadovoljnemu počutju ob ne preveč zdravi hrani.

Hvala vsem, ki ste dan dejavnosti vzeli kot pomemben prispevek k ohranjanju slovenske kulturne dediščine in se zavedate pomena le te. 

Utrinke si poglejte v galeriji.

 

(Skupno 272 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost