V soboto, 20. 5. 2023, je bil poseben dan in sicer Svetovni dan čebel, ki je posvečen ozaveščanju in učenju o ogroženih živalskih ter rastlinskih vrstah in njihovem okolju. Tudi učenci OŠ Odranci  smo se spomnili na ta dan in ga v petek, 19. 5. 2023, obeležili z različnimi aktivnostmi. Učenci se zavedajo in spoznavajo, kako pomembne so čebele in da so hkrati ogrožena vrsta.

Ob prijetnem poslušanju in petju pesmi so učenci predmetne stopnje v rekreativnem odmoru na šolskem igrišču s kredami na asfalt risali čebele.

Učenci razredne stopnje so prav tako v rekreativnem odmoru risali različne čebele na asfalt ter zaplesali ob pesmi ZUM ZUM ZUM – Plesno mesto.

Na šolskem igrišču so se nam z risanjem na asfalt pridružili tudi učenci Unescovih šol, ki so sodelovali v projektu Skriti kotički našega kraja.

Učenci so čez celo leto likovno ustvarjali ter imeli razne aktivnosti tako pri pouku kot v OPB na temo čebele. Učenci 1. triade so se udeležili dneva odprtih vrat pri g. Duhu doma, ki se ukvarja s čebelarstvom in je član Čebelarskega društva Črenšovci, obeležili smo tudi tradicionalni slovenski zajtrk…

S celoletnimi aktivnostmi so učenci uspešno zaključili sodelovanje v Unescovemu projektu »V šoli čebel«, ki ga vodi Gimnazija Jožeta Plečnika Ljubljana.

(Skupno 163 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost