V petek, 19. 5. 2023, smo izvedli projekt Skriti kotički mojega kraja. Gostujoče šole smo povabili v Center kulturne dediščine Odranci, od koder smo se podali na pohod po vasi s postankom v cerkvi Svete Trojice, v šoli, na pumtracku in nazadnje še na trim stezi ob potoku Črncu. Vsa igrala trim steze so po novem opremljena z video predstavitvami, zato vljudno vabljeni, da jih preizkusite. Namen projekta je v prvi vrsti prezentirati naš kraj domačinom in gostom, da ga spoznajo v vsej svoji lepoti.

Dan, ki je minil brez dežnih kapljic, je bil izredno pozitivno obarvan, za kar so s svojim vzdušjem poskrbele učenke Unesco krožka: Inja, Lina, Tara in Zoja. Vse so namreč, skupaj z mentorico Klementino S. pripravile slastno pecivo in obenem vodile pohod po Odrancih kot prave turistične vodičke. Bravo dekleta! Ob tem jim je v Centru kulturne dediščine pomagala ga. županja Barbara Ferenčak ter v cerkvi g. župnik Lojze Kozar, za kar se jima zahvaljujemo.

Dan, ki se je začel in zaključil v Centru kulturne dediščine, je bil po veselih in zadovoljnih obrazih gostov odlično izpeljan, zato se že veselimo novih obiskov v naši vasi, ki jih bo po videnem zagotovo veliko.

Besedilo: Klementina Sečkar

(Skupno 313 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost