Učenka 9. r., Inja Jerebic, se je v četrtek, 3. oktobra 2024, skupaj z mentorjem in ravnateljico OŠ Odranci udeležila slavnostne podelitve priznanja literarnega natečaja na temo “Nekoga moraš imeti rad” v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih. Njen spis je bil namreč izbran za enega najboljših med pomurskimi osnovnimi in srednjimi šolami. 

O dogodku je poročal tudi spletni portal: https://vestnik.svet24.si/clanek/aktualno/najboljsim-na-literarnem-natecaju-nagrade-in-priznanja-1373764

Pred podelitvijo je v tamkajšnji dvorani Raziskovalne postaje ZRC SAZU potekal kulturni program, ki so ga pod režijo ge. Irene Kumer, v letošnjem letu pripravili dijaki murskosoboške gimnazije, učenec tišinske šole in mentorji nagrajenih učencev in dijakov. Slavnostna govorka je bila izr. prof. za mladinsko književnost Univerze v Mariboru ga. Dragica Haramija.  Dogodek so pospremili tudi starši učenke. Po podelitvi je sledilo še prijateljsko druženje. 

Iskrene čestitke nagrajenki Inji in še veliko literarnih, ustvarjalnih izzivov. In kot zanimivost: nagrado na literarnem natečaju sta prejeli tudi dve naši bivši učenki. Tudi njima iskrene čestitke. 

Besedilo: mentor Nino Gumilar 

Fotografije: ravnateljica Janja Babič, Jure Zauneker

(Skupno 103 obiskov, dnevno 3 obiskov)
Dostopnost