V letošnjem šolskem letu je na šolah potekal že 32. otroški parlament (OP). O temi »Moja poklicna prihodnost« smo se zaradi epidemije pogovarjali že tretje leto.

Pogovor, ustvarjanje, raziskovanje in ideje so se začele v okviru razrednih skupnosti, nato pa so razredni predstavniki imeli šolski parlament, kjer so poročali o delu v oddelkih ter potrdili predstavnika na medobčinskem otroškem parlamentu (MOP) – to sta bila Šanaja Kežmah in Žiga Dominko. Le-to je potekalo v kulturnem domu v Odrancih pod našim okriljem v ponedeljek, 21. 3. Srečali so se vsi predstavniki šol v upravni enoti Lendava. Šolski delegati so poročali o delu na šolah ter demokratično izvolili 4 predstavnike za regijski parlament – Žiga Dominko, Nik Barbarič (OŠ Kobilje), Teodor Tot (DOŠ I Lendava) in Vid Kavaš (OŠ Miška Kranjca Velika Polana).

Pomurski otroški parlament (POP) je bil letos prvič v Odrancih, prav tako kot MOP v občinski kulturni dvorani. Prišli so po 4 otroški parlamentarci iz UE Ljutromer, UE Gornja Radgona, UE Murska Sobota ter iz domače UE Lendava ter njihove mentorice. Tudi na POP-u so učenci poročali o poteku, delu in sklepnih ugotovitvah na MOP-ih, sodelovali pa so tudi na interaktivni delavnici, kjer so z odgovarjanjem na mentimetru razmišljali o 7 vprašanjih, ki se nam v tem času o poklicni prohodnosti pogosto porajajo. Prisluhnili pa so tudi gostu, mag. Darku Krajncu, ki je najprej predstavil svojo zanimivo poklicno pot ter mladim predal svoje mnenje o pridobivanju različnih kompetenc na poklicni poti.

Na POP-u so otroški delegati predstavili in potrdili tudi predstavnike, ki bodo Pomurje predstavljali 11. 4. v slovenskem parlamentu na nacioanlnem otroškem parlamentu. Našo regijo bodo zastopali: Emilija Šebk, Ema Novak (M. Sobota), Jaka Srt, Aljaž Hecl (G. Radgona), Tija Gajser, Luka Koray (Ljutomer), Teodor Tot, Nik Barbarič (Lendava).

 

Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem našim učencem, ki so nastopali, vodili ali kakorkoli sodelovali na obeh dogodkih:

Žiga Dominko, Šanaja Kežmah, Florjan Hozjan, Blanka Hozjan, Nika Dominko, Eva Kavaš, Lara Legenič, Izak Hozjan, Ivana Ferenčak, Urška Kavaš, Urška Kuzmič, Lana Komar, Ela Poredoš, Živa Lina Županec, Lea Kociper, Inja Jerebic, Tara Bogdan, Nika Raduha, Amina Kežmah, Iva Marinič, Tija Zakojč, Enej Babič.

 

 

Mentorici OP Alenka B. Jovanović in Nika Poljanšek

(Skupno 310 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost