V četrtek popoldan, 21. aprila 2022, je v dvorani Občine Odranci potekala premierna uprizoritev lutkovne predstave, ki jo je uprizorila lutkovna skupina OŠ Odranci Pisani svet.
Učenke 8. razreda Nika Dominko, Marjana Zver, Eva Kavaš, Lija Ferenčak in Lara Legenič že tretje leto pridno zahajajo k lutkovnemu krožku. Čas, v katerem so začele razvijati svojo umetniško dušo, ter se spoprijateljile z lutkami, jim ni bil precej naklonjen, saj so že dve leti ostale tako rekoč brez pravega nastopa. Podobno bi lahko bilo tudi v letošnjem letu, a so se razmere toliko sprostile, da je prireditev nastala. Čeprav ni bilo nobene konkurence, saj se je iz OE Lendava prijavila samo naša šola, je JSKD OE Lendava našo prijavo prijazno sprejel in dogodek se je izpeljal. S svojo navzočnostjo sta poleg publike najmlajših in nekaterih staršev bili prisotni tudi vodja JSKD OE Lendava ga. Rozina Nemec in strokovna spremljevalka, ocenjevalka lutkovnih in gledaliških skupin, ga. Mojca Rejdko.
Učenke so pod mentorstvom učitelja Nina Gumilarja na oder postavile najnovejšo pravljico Dese Muck: Oli iz dežele vulkanov. Pravljica je bila izbrana z namenom, saj v letošnjem letu na šoli pričakujemo prihod sodobne slovenske umetnice, pisateljice Dese Muck. Mali krtek, ki je drugačen od ostalih in nima pravih prijateljev, doživi neverjetno pustolovščino. Med drugim, ko spozna mastodonta Mojmirja, izbruhne sam vulkan. K sreči mu na pomoč pravočasno priskočijo živali, tako da so na koncu vsi srečni in veseli. Celo krtova mama.
Čestitam učenkam za ves pogum in vso delo, ki so ga bile vložile v nastop in jim hkrati želim še veliko nastopov.

Več fotografij si lahko pogledate v galeriji.
Besedilo: Nino Gumilar
Foto: Alenka Barbarič Jovanović

(Skupno 153 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost