Učenci 7. r. OŠ Odranci so zadnji dan pred prvomajskimi počitnicami obiskali Pokrajinsko in študijsko knjižnico (PIŠK) v Murski Soboti, saj so v dar prejeli knjigo Vinka Mödendorferja: Jaz sem Andrej.

Po prvi uri pouka so učenci neumorno gledali v nebo, če se bodo lahko s kolesi podali na pot od Odrancev do Murske Sobote. Skupaj s štirimi učitelji spremljevalci, z vodjo dejavnosti učiteljico Alenko Barbarič Jovanović, z razredničarko Barbaro Ščavničar, učiteljico športa Niko Poljanšek in z učiteljem slovenščine Ninom Gumilarjem ter s popolno opremo, so ob 8.45 uri krenili na pot. Bili so zelo pridni, disciplinirani in tudi hitri. Eno šolsko uro so porabili in cilj je bil že dosežen.
V PIŠK Murska Sobota jih je prijazno sprejela knjižničarka, ga. Gabrijela Sečkar, sicer nekdanja domačinka, ki je učence popeljala v bralno sobo, v kateri je predstavila bistvo projekta Rastem s knjigo, kjer Javna agencija za knjigo (JAK) vsako leto sedmošolcem in dijakom prvih letnikov zastonj podari knjigo.
V letošnjem letu so sedmošolci v dar prejeli mladinski roman Vinka Mödendorferja: Jaz sem Andrej. Knjigo bodo uporabili kot tretje domače branje, zato so že bili prijazno spodbujeni, da jo začnejo brati.
Po predstavitvi projekta in skupnem uvodu je sledil še obisk knjižničnih prostorov – oddelka za mladino, oddelka za odrasle, čitalnice, multimedijskega prostora idr.
Okrog 11.45 ure so se s polno noviih vtisov podali nazaj proti šoli. Vreme je zdržalo in vsi skupaj so se srečno vrnili na svoj cilj. Fotografije si lahko pogledate tukaj.

Besedilo in slike: Nino Gumilar

(Skupno 238 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost