V soboto, 24. 5. 2022, se je v Predanovcih na Mini olimpijadi zbralo več kot 200 otrok, ki so se preizkusili v več različnih športnih izzivih, med drugim tudi v lokostrelstvu, ki sta ga s pomočjo mentorice Nike Poljašek predstavljala naša učenca Žiga Dominko in Tian Anej Gjerkeš. Vsi trije smo intenzivno in z veseljem pomagali vsem – od najmlajših (4 leta) do najstarejših (mentorji, starši, gasilci, …), ki so se želeli preizkusiti v tem lepem, v Prekmurju dokaj nepoznanem športu. Edini delujoči lokostrelski klub je le v Lendavi.

Naša šola je v Prekmurju dejansko edina šola, na kateri poteka lokostrelski krožek, kjer učenci niso včlanjeni v klub, pa vseeno na šolskih tekmovanjih dosegajo lepe rezultate. Pri tem gre zahvala predvsem učencem, ki v obiskovanju krožka običajno vztrajajo več let, upoštevajo navodila, red in disciplino (gre le za lok kot hladno orožje) – na ta način pa tudi rezultati ne izostanejo. 

Na sami mini olimpijadi je bilo za lokostrelstvo izjemno zanimanje in nas že vabijo tudi na druge prireditve/dogodke.

Še enkrat tudi na tem mestu velika zahvala učencema, ki sta odlično predstavljala tako lokostrelstvo samo kot tudi našo šolo, ter njunima staršema, ki so ju bili pripravljeni v Predanovce tudi pripeljati.

 

mentorica lokostrelskega krožka Nika Poljanšek

Članek je bil objavljen tudi v Vestniku

Fotografije na FB stani HK Triglav Predanovci, ki je mini olimpijado gostilo.

(Skupno 79 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost