17.–21. OKTOBER 2022

Vsako leto 16. oktobra po vsem svetu obeležujemo dan hrane. Svetovna organizacija za hrano in kmetijstvo (FAO) ob letošnjem svetovnem dnevu hrane izpostavlja nepredvidljive dogodke, ki vplivajo na svetovno prehransko varnost s sloganom »Nihče naj ne ostane lačen« (»Leave NO ONE behind«). Priča smo pojavu epidemije zaradi koronavirusa SARS-CoV-2, migracijam, podnebnim spremembam, vojaški agresiji v neposredni bližini, zvišanju cen energentov, hrane itd., opažamo pa tudi, da se je geopolitični položaj EU, za katerega so že več let značilne nestabilne razmere v sosednjih regijah Evrope ter zapleteno in zahtevno okolje, močno spremenil. Naša naloga je, da zgradimo trajnostni svet, v katerem ima vsakdo in povsod dostop do energijsko in hranilno primerne hrane. Danes se proizvede dovolj hrane, da se nahranijo vsi na planetu. Težava je dostop in razpoložljivost hrane, ki ju vedno bolj ovirajo zgoraj našteti izzivi. (Vir: NIJZ)

 

Ob svetovnem dnevu hrane (16. oktober) in svetovnem dnevu boja proti revščini (17. oktober) bomo za pomoč ljudem v stiski na naši šoli organizirali akcijo zbiranja živil.

Učenci in zaposleni bomo v tednu od 17. do 21. oktobra prinesli živila za ljudi v stiski. Živila, ki jih zbiramo, naj bodo zapakirana in z daljšim rokom uporabe (npr. testenine, riž, olje, sol, sladkor, piškoti, paštete, ribje konzerve, kava …). Rdeči križ bo poskrbel za predajo živil.

Za odziv in izkazano dobro voljo se vam že v naprej zahvaljujemo.

 

ZAPOSLENI NA OŠ ODRANCI

(Skupno 39 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost