Učenki 7. r. Lina Majc in Lea Kociper sta se v četrtek, 20. aprila 2023, v spremstvu mentorja Nina Gumilarja in ravnateljice OŠ Odranci Ksenije Pahor odpravile po prejem nagrade lit. natečaja “Moja rodna domovina”, ki ga že 15. leto zapored prireja OŠ Vič v sodelovanju z Območnim združenjem Veteranov vojne za Slovenijo mesta Ljubljane.

Letošnji naslov natečaja je bil “Tudi ti si moj prijatelj”. Učenci 7. r. so se aktivno lotili dela, saj je bila nagrada, poleg priznanja, še celodnevni izlet po Ljubljani in vožnja z ladjico po Ljubljanici. To je bila velika motivacija, a strokovna komisija je izbrala deli učenk Line Majc in Lee Kociper.

Obe učenki sta uživali v celodnevnem izletu po Ljubljani, začenšči s kosilom na največji osnovni šoli v Ljubljani, OŠ Vič. Slavnostna podelitev priznanj s praktičnimi nagradami pa je potekala šele po izletu, in sicer popoldan ob 17. uri v Pionirskem domu v Ljubljani. Tu so za nagrajence, mentorje in ostale goste pripravili slavnostni program, na katerem je sodelovala vrsta nastopajočih. Najbolj je zagotovo navdihnil slovenski igralec Roman Končar, izvrstno pa je zvenel tudi policijski orkester.

Učenkama še enkrat iskrene čestitke, hvala pa tudi vsem ostalim učencem, ki ste sodelovali pri pisanju prispevkov. 

Utrinke dogajanja v Ljubljani si lahko pogledate v galeriji.

Besedilo in fotografije: mentor, učitelj slovenščine Nino Gumilar

(Skupno 468 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost