V okviru projekta Medgeneracijsko branje, znotraj katerega v letošnjem šolskem letu deluje tudi Bralna značka za odrasle, je v torek, 6. februarja, v knjižnici OŠ Odranci, potekala prva bralna čajanka. V prijetnem pogovoru, v katerem so bralci spoznavali knjigo Irene Androjna Modri otok (predstavili sta jo učenki 8. in 9. r., Inja Jerebic in Ivana Ferenčak) ter pisateljsko zapuščino domačega nekdanjega in sedanjega župnika Kozarja (po spominih nas je skozi literarna dela popeljal sedanji župnik g. Lojze Kozar, delček odlomka pa je prebral iz svojega romana Srebrni deček), smo ugotovili, da je knjiga lahko v sedanjem  času še vedno vrednota in da branje, kljub moderni tehnologiji, k sreči še živi.

Hvala vsem bralcem udeležencem, ki tako s svojim vzgledom močno vplivate na naše najmlajše, hvala učenkama Inji in Ivani za predstavitev knjige, g. župniku za svoj nastop, učenki Tari Bogdan, ki nam je čajanko popestrila z igranjem na meh, ravnateljici OŠ Odranci ge. Kseniji Pahor za vso podporo in pomoč pri pogostitvi, kuharjem ter ostalim posameznikom za pripravo pogostitve in knjižničarki, učiteljici Alenki Barbarič Jovanović, za sopomoč in sokoordinacijo. 

Sklenili smo, da bo naše naslednje srečanje ob drugi bralni čajanki ob koncu letošnje Bralne značke za odrasle, nekje na začetku meseca junija. Vabljeni seveda tudi tisti, ki se prve bralne čajanke niste uspeli udeležiti, in svoj prosti čas za razvedritev in pomiritev namenjate brani besedi.

Nino Gumilar 

 

 

(Skupno 126 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost