V torek, 24. septembra 2024, smo se učenci od 6. do 9. r. OŠ Odranci odpravili na kulturni dan v Ljubljano. Zjutraj smo krenili že ob 6. uri. Po dobri uri vožnje smo imeli postanek, kjer smo si lahko privoščili že malico. Po še eni dobri uri vožnje pa smo prispeli v Ljubljano.

Učenci 6. in 8. razreda smo šli najprej na ogled RTV Slovenije, učenci 7. in 9. razreda pa so si ogledali NUK – največjo knjižnico na Slovenskem. Na RTV Slovenija smo si ogledali skorajda vse dele televizijske hiše: masko, frizerski salon, shrambo oblek, shrambo rekvizitov, mizarsko delavnico in seveda studie. V prostorih maske smo srečali znano slovensko voditeljico Bernardo Žarn, ki se je ravno lepotičila za snemanje oddaje Nedeljsko popoldne. 

Ob 12. uri smo imeli imeli čas za kosilo, nato pa je sledil še drugi del kulturnega dne. 

Učenci 6. in 7. razreda smo si ogledali Slovenski šolski muzej, v katerem smo imeli tudi odigrano uro Lepega vedenja, učenci 8. in 9. razreda pa so obiskali Hišo iluzij. Voden ogled Šolskega muzeja mi je bil zelo všeč. Začeli smo v prazgodovini, končali pa v moderni dobi šolstva. Nato je sledila ura Lepega vedenja, kar je bil moj najljubši del dneva. Obleki smo se v obleke, nato pa dobili še dodatna navodila vodiča, kako bo potekala učna ura. Ko je zazvonil zvonec, je prišla v razred gospodična učiteljica. Eden reditelj je moral odpreti vrata, drugi pa je povedal datum. Naučili smo se šolske postava (pravila) in se pogovarjali o lepem vedenju. Jaz sem dobila tudi pohvalo. Nekateri sošolci pa so bili kaznovani. 

Po končani učni uri smo se odpravili domov. Na poti domov smo imeli še krajši postanek. Če bi imeli več časa, bi si gotovo še z veseljem ogledala kakšen muzej v Ljubljani. Dan sem si najbolj zapomnila po učni uri Lepega vedenja. 

Povzeto po zapisu učenke 6. r. Polone Jerebic

Foto: učitelji spremljevalci 

(Skupno 4 obiskov, dnevno 1 obiskov)
Dostopnost